Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zadržali komplica najkrajšej poľskej gangsterky
Zdielať na

Zadržali komplica najkrajšej poľskej gangsterky

VARŠAVA / Najkrajšia poľská gangsterka. Takto označujú 32-ročnú Magdalénu, ktorú na konci februára zadržali policajti pri Zvolene. V cele je aj muž, ktorý jej pomáhal ukrývať sa. Poliaci ho chytili hneď potom, ako prekročil štátnu hranicu.

Magdaléna bola na úteku už od roku 2018. Po tom ako sa prevalilo jej prepojenie na drogový gang chuligánov, ktorú mala viesť, utiekla do zahraničia. Na úteku jej pomáhal jej známy.

"Vodič auta, v ktorom sa presúvala nechcel otvoriť dvere, slovenskí policajti preto museli vybiť okná a zadržali vodiča ako aj hľadanú ženu," uviedol hovorca polície Sebastian Gleń.

Magdaléna úplne zmenila svoj výzor a prefarbila si aj vlasy. Poliaci už požiadali o jej vydanie slovenské úrady. V prípade vodiča však nemali slovenskí policajti dôvod na začatie trestného stíhania a prepustili ho na slobodu. S autom pokračoval do Poľska.

"Počítame s veľmi rýchlym vybavením našej požiadavky na extradíciu, lebo pravdou je, že nám na uzavretie prípadu chýba už len ona," dodáva Gleń. Muž, ktorý sa pomáhal Magdaléne na Slovensku a v Maďarsku ukrývať, bol krátko po prekročení štátnej hranice s Poľskom zadržaný miestnymi policajtami.

"Čo sa týka spomínaného muža, ten s vozidlom pokračoval do Poľska cez hraničný priechod Chyžné-Trstená, kde bol následne na základe poľského národného zatykača zadržaný príslušníkmi polície Poľskej republiky," uviedol hovorca PZZ Michal Slivka. 

"Prokurátor voči mužovi vzniesol obvinenie a na jeho návrh ho súd umiestnil do policajnej väzby. Obvinený je z účasti v organizovanej zločineckej skupine," uviedol hovorca KGP Mariusz Ciarka. Príbeh krásnej Magdalény je v Poľsku natoľko známy, že na jeho motívy vznikol aj celovečerný film Bad boy stala sa terčom mnohých vtipov zo strany polície aj na sociálnych sieťach. Premiéru však zrejme vzhľadom na prebiehajúci extradičný proces nestihne.

​S koronavírusom sa pasuje aj Poľsko:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy