Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pápež František mieri do Európy, v hre je aj Slovensko
Zdielať na

Pápež František mieri do Európy, v hre je aj Slovensko

VATIKÁN / Hoci sa pápež ešte ani poriadne nerozlúčil s veriacimi v Afrike, ktorých počas uplynulých dní navštívil, už sa špekuluje, kam jeho kroky povedú v najbližších mesiacoch. Drobnú pomoc pri hľadaní odpovede na túto otázku poskytol František novinárom už na palube lietadla, ktorým sa vracal späť do Vatikánu. Vraj by to mala byť menšia krajina.

"Španielsko navštívim, ak budem nažive," takto odpovedal pápež reportérke španielskej tlačovej agentúry na otázku, či bude jedna z jeho ďalších ciest smerovať aj do jej domoviny. Hneď ale dodal aj toto: "Prioritu však majú pri mojich európskych cestách malé krajiny, až za nimi sú tie veľké."  Tieto slová okamžite viedli k špekuláciám, ktoré malé európske krajiny by mohol mať pápež František na mysli a či môžu v jeho návštevu v najbližšom období dúfať napríklad aj Slováci. "Šanca existuje vždycky, samozrejme nás by to veľmi tešilo, my by sme z toho mali veľkú radosť," uviedol Martin Kramara, hovorca Konferencie biskupov na Slovensku. 

Hovorca Konferencie biskupov Slovenska zároveň podčiarkol, že podobným udalostiam predchádza dôsledná organizácia. "Ak by sa čosi takéto malo uskutočniť, tak to nebude zo dňa na deň, ani z mesiaca na mesiac, pretože to si vyžaduje veľké prípravy," dodal Martin Kramara. 

Posledným pápežom, ktorý dorazil na Slovensko bol Ján Pavol II.. Prišiel k nám presne pred 16 rokmi, keď postupne navštívil Banskú Bystricu, Rožňavu a Bratislavu, kde blahorečil dvoch mučeníkov komunistického režimu.

Pozrite si reportáž o kurióznej nehode, ktorá sa stala pápežovi Františkovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy