Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Švajčiarska dedina ponúka domy za necelé euro. Má to len jeden háčik
Zdielať na

Švajčiarska dedina ponúka domy za necelé euro. Má to len jeden háčik

Archívna reportáž

Pozrite si archívnu reportáž

MONTI SCIAGA / Vo Švajčiarsku existuje dedina, ktorá pre nízku populáciu ponúka domy takmer zadarmo. Ide o malebnú horskú dedinku, ktorá ponúka aj výhľad na jazero Maggiore, ktoré leží čiastočne vo Švajčiarsku aj v Taliansku. Dom si v dedine môžete zaobstarať za jednu striebornú mincu v hodnote asi 0,90 eur. So všetkým je ale spojený aj nejaký háčik.

Podľa serveru Daily Mail si vlastníci budú môcť vychutnávať výhľad na jazero, ktoré leží na hranici dvoch krajín. Dedina sa totiž nachádza neďaleko talianskych hraníc, kúsok od Comského jazera a od druhého najväčšieho talianskeho mesta Milána. Ponúkané domy si môžete kúpiť takmer zadarmo, no má to jeden háčik. Ide o kamenné ruiny, ktorých kúpa je podmienená záväzkom. Majiteľ bude musieť rezidenciu kompletne zrenovovať. Plusom ale je, že všetkých deväť ponúkaných domov má zriadenú kanalizáciu a vodovodné rozvody. 

Podľa denníka Independent je Monti Sciaga takmer kompletne opustená od 70. rokov minulého storočia, napriek tomu si ale zachovala prvky tradičnej architektúry, a aby sa do oblasti podarilo prilákať viac ľudí, miestna rada má v pláne vystavať tu aj chatu pre cyklistov a pre turistov. Kým bude deväť domov k dispozícii k predaju, musia plány ešte schváliť úrady. Očakáva sa, že sa tak stane na jeseň. Predaj domov pripomína nedávny plán talianskych mestečiek Zungoli a Mussomeli, ktoré sa v podstate rovnakým spôsobom ako Monti Sciaga snažia prilákať ľudí do nezabývaných oblastí.

Pre mladých cestovateľov má Európska únia lístky na vlak zadarmo. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy