Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena nútila svojho muža k domácim prácam, polícia ju obvinila
Zdielať na

Žena nútila svojho muža k domácim prácam, polícia ju obvinila

Archívna reportáž

Pozrite si reportáž o hrôzostrašnom prípade. Upratovanie sa zmenilo na drámu. Čo sa stalo?

CATTERICK / Prípad nezhody medzi manželmi vyústil až do zásahu polície. Tá zatkla 58-ročnú ženu, ktorá v policajnej cele strávila 17 hodín. Svojho manžela totiž nútila k domácim prácam, hlavne k vysávaniu.

Kuriózny prípad sa odohral vo Veľkej Británii ešte minulý rok v apríli, no zverejnený bol až teraz, keď sa Valeria Sandersová  mala postaviť pred súd. Policajti ju obvinili z donucovania a manipulatívneho chovania. Tesne pred súdnym pojednávaním ale prípad odložili, informoval o tom denník The Sun.  a Novinky.cz

Manželia Valeria a Michael sa spoznali v roku 2012 cez internetovú zoznamku a o dva roky neskôr sa vzali. Potom nastali v manželstve prvé nezhody. Žena svojmu manželovi vyčítala, potom čo dostal prácu ako manažér fitness centra, že sa stará len o svoje telo. Michael zase nevedel vystáť, že ona venuje viac lásky jej dvom psom než jemu. 

https://twitter.com/DistinctToday/status/1144240928426733570

Bezpečnostné zložky boli do manželskej krízy zapojené v apríli 2018, keď Michaela v jeho novej práci navštívili pracovníci úradu práce a všimli si, že je smutný a skleslý. Keď sa ho spýtali na dôvod, povedal, že jeho žena ho núti k domácim prácam, hlavne vysávať, upratovať. Pracovníci úradu si toto vysvetlili ako donucovanie a manipulačné chovanie, ktoré je vo Veľkej Británii od roku 2015 považované za trestný čin. Úradníci okamžite o prípade informovali políciu, ktorá ženu neskôr zatkla. 

"Bolo to hrozné, nikdy predtým som nemala žiadne problémy. Cítila som sa ako kriminálnik, " opísala momenty Valeria, keď pred ich dom prišli dve policajné autá a štyria policajti ju odvádzali preč. "Zobrali mi kľúče od domu, musela som prespávať u matky svojej kamarátky," dodala. 

To, že by sa dopustila konania, z ktorého bola obvinená od začiatku popierala. "Nechávala som mu odkaz, aby povysával a vyčistil terasu. Ale on namiesto toho trávil 4 hodiny čistením svojho auta. Samozrejme, že som sa sťažovala," poznamenala. Okrem toho, že doma neupratoval a stále len cvičil, vadilo jej, že šesťkrát denne jedol rozmixované jedlo v mixéri a kvôli svojmu hormonálnemu programu začal užívať aj viagru. 

Michael mal na celú vec ale iný názor. "Nie som si istý, či by to malo ísť k súdu alebo nie. Nebolo to moje rozhodnutie - ona ale rozhodne manipulatívna je. Stále po mne kričala," vyjadril sa. Súd nakoniec dospel k rozhodnutiu akceptovať prehlásenie Valerie o nevine ešte skôr, ako sa porota stretla. A to výmenou za dvojročný zákaz priblíženia k Michaelovi. Nakoľko sa manželia rozvádzajú, tento trest bude pre ňu jednoduchý. 

Pozrite si reportáž o hrozivom prípade. Dvojica nútila mladé dievča k prostitúcii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy