Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kuriózne vlámanie. Páchateľ z domu nič neukradol, iba ho tip top upratal
Zdielať na

Kuriózne vlámanie. Páchateľ z domu nič neukradol, iba ho tip top upratal

Archívna reportáž

MARLBOROUGH / V americkom meste došlo ku netradičnému vlámaniu. Neznámy návštevník sa minulý týždeň vkradol do domu Natea Romana. Na jeho veľké prekvapenie ale okrem neporiadku z domu nič nezmizlo. Páchateľ totiž ustlal postele, povysával a vydrhol záchod.

Keď prišiel Roman so svojim synom domov, ako prvé si všimol odomknuté dvere. To ho ale neprekvapilo, pretože občas ich zabudne zamknúť. O niečo zvláštnejšia ale bola vôňa čistiacich prostriedkov, ktorá sa niesla celým domom. Vtedy si uvedomil, že niečo asi nie je v poriadku. 

Potom si všimol, že dvere, ktoré necháva vždy otvorené, niekto zavrel. Izba jeho syna, ktorá ešte ráno vyzerala ako po výbuchu, žiarila čistotou. Rovnako tak aj kúpeľňa. "Vydesilo ma to. Keď som videl synovu upratanú izbu, zavolal som políciu," popísal pre CBS. 

Rýchlo si uvedomil, že o vlámanie nešlo. Nič sa totiž nestratilo ani nezničilo. Neznámy votrelec po sebe dokonca nechal ruže zložené z toaletného papieru. Ich fotku zverejnil Roman na sociálnej sieti, kde popisuje znepokojujúci zážitok. 

Keďže muž okrem zamknutia dverí zabudol aj zapnúť alarm s kamerami, polícia sa nemá čoho chytiť. Iba senzory pri vchodových dverách ukázali, že neznámy návštevník v dome pobudol zhruba 90 minút. 

Muž má ale teóriu, čo sa mohlo stať. Myslí si, že k nemu omylom zamierila upratovacia firma. Kvety z toaletného papieru totiž musel podľa neho robiť profesionál. "Ale aj tak je to strašne divné. Vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť," napísal. Tiež mu nesedí, že kuchyňa bola na rozdiel o iných častí domu, nedotknutá. 

Pre istotu však Roman nechal vymeniť zámky, papierové ruže si ale nechal ako suvenír. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy