Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Poľsku sa mladému páru narodili šestorčatá
Zdielať na

V Poľsku sa mladému páru narodili šestorčatá

KRAKOV / Mladý manželský pár, ktorý sa dlhšiu dobu pokúšal o druhé dieťa, ostal pri pôrode v šoku. Namiesto jedného sa im totiž narodili šestorčatá. Ide pritom o jeden z mála prípadov na celom svete.

Mladá mamička porodila šestorčatá, aj napriek tomu, že mala signály o tom, že môže porodiť viac ako jedno dieťa, málokto očakával, že ich bude až šesť. 

"Veľmi ich milujeme všetky už teraz, nečakali sme ale, že ich bude až toľko. Teraz potrebujeme hlavne pokoj. To nie je jedno bábätko, ktoré sa dá vziať na ruky, ale je ich až šesť. Samozrejme, pomôžu nám aj starí rodičia," povedal krátko po narodení otec bábätiek.

Ide o prvý takýto prípad v Poľsku a jeden z mála na celom svete. Matematické šance na pôrod šestorčiat sú 1:4,7 miliardy. Deti sú umiestnené v inkubátoroch a sú mimo ohrozenia života. "Deti sa narodili predčasne, až 11 týždňov pred očakávaným termínom. Sú tu určité nedovivinuté časti, ako napríklad pľúca, avšak ich stav je dobrý," informoval primár pôrodníckeho oddelenia Ryszard Lauterbach. 

​K trom súrodencom v Alabame pribudlo ďalších šesť, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy