Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vodič chcel pomôcť šoférovi v núdzi. Odtiahol mu auto, ale jeho nechal na diaľnici
Zdielať na

Vodič chcel pomôcť šoférovi v núdzi. Odtiahol mu auto, ale jeho nechal na diaľnici

PROSTĚJOV / Nezvyčajnú nehodu vyšetrujú českí policajti. Na diaľnici D46 ťahal vodič dodávku svojim nákladným autom. Vodič nákladiaku, ktorý chcel inému šoférovi pomôcť s odťahom, si nevšimol, že dotyčný nestihol sadnúť za volant nefunkčnej dodávky.

Prípad sa stal v utorok, keď vodič (55) dodávky idúci z Olomouca na Prostějov musel zastaviť na diaľnici kvôli poruche. "Keď zistil, že poruchu nie je schopný sám rýchlo opraviť, rozhodol sa pre privolanie odťahovej služby. V tom momente ale na mieste zastavil neznámy muž s presne nezisteným malým nákladným automobilom a ponúkol sa, že pokazené vozidlo odtiahne," povedal hovorca polície František Kořínek.

Vodič dodávky ponuku pomoci prijal, odišiel odstrániť výstražný trojuholník a medzitým neznámy muž nainštaloval ťažné lano. "Potom sa nepresvedčil, či je druhý vodič už v kabíne, a dodávku bez vodiča odtiahol. Na 26,5. kilometri diaľnice dodávka bez vodiča narazila do pravých zvodidiel. Vodiči Renaultu, ktorý na miesto dorazil vzápätí stopom, sa ospravedlnil, odviazal lano a z miesta odišiel," doplnil pre novinky.cz hovorca.

Pri nehode sa nikto nezranil, škoda na havarovanej dodávke bola podľa polície vyčíslená na takmer 800 eur. Okolnosti a mieru zavinenia dopravnej nehody polícia vyšetruje.

Nehoda ako cez kopirák. Policajti riešili tri podobné prípady:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy