Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Súd uvalil väzbu na dvoch mužov. Podozriví sú z lúpeže a vraždy pumpárky
Zdielať na

Súd uvalil väzbu na dvoch mužov. Podozriví sú z lúpeže a vraždy pumpárky

MĚLNÍK / Súd vo štvrtok uvalil väzbu na oboch mužov, ktorí podľa polície stoja za vraždou obsluhy čerpacej stanice v Čechách. Na začiatku decembra minulého roka ju prepadli dvaja útočníci. Jeden strieľal, druhý zobral lup za 13-tisíc českých korún a potom utiekli. Policajti oboch podozrivých dolapili v pondelok.

Obaja obvinení z vraždy a lúpeže priviezla policajná eskorta na súd v Mělníku okolo pol deviatej ráno. Z dvoch áut postupne vystúpili obaja údajní útočníci a predstupujú pred sudkyňu, ktorá má rozhodovať o väzobnom stíhaní. Prvý bol predvedený 26-ročný Ivan H., ako jediný vypovedal a za lúpež mu hrozí 10 rokov vo väzení. To sa ale môže zmeniť. "Ide o to, aby bola veľmi podrobne objasnená otázka do akej miery druhý z obvinených vedel o tom, že môže byť použitá zbraň," uviedol štátny zástupca Tomáš Milec. 

​Po Ivanovi H. prišiel na súd údajný vrah 58-ročnej obsluhy benzínovej pumpy, 32-ročný David Š., ktorému hrozí doživotie. Aj napriek tomu, že odmietol vypovedať, na chodbe vykrikoval, že na benzínovej pumpe nikdy nebol a je nevinný. "Opýtajte sa toho druhého, ja som tam vôbec nebol," kričal obvinený David Š.

Súd nakoniec vyniesol verdikt, ktorý sa dal čakať. "Obidvaja boli vzatí do väzby pre všetky tri väzobné dôvody," informoval Tomáš Milec. "Obaja obvinení sa vzdali práva sťažnosti na rozhodnutie o väzbe," dodal Jindřich Špergl, hovorca súdu. "Pripadám si ako Jiří Kajínek," dodal na chodbe jeden z obvinených. 

Práca kriminalistov ale nekončí, ďalej bude vypočúvať a nariadené sú aj zdravotné posudky. Prípad začne prejednávať mělnický súd najskôr v apríly. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy