Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ministerstvo upozorňuje na tropickú búrku v Thajsku
Zdielať na

Ministerstvo upozorňuje na tropickú búrku v Thajsku

BRATISLAVA / Slovenské veľvyslanectvo v Thajsku upozorňuje, že miestne meteorologické orgány vydali pre južné oblasti Thajska varovanie pred blížiacou sa tropickou búrkou Pabuk.

Tá s veľkou pravdepodobnosťou zasiahne v najbližších dňoch provincie Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narrathiwat, Krabi, Trang. Sprevádzať ju budú prudké dažde a silný nárazový vietor s rýchlosťou do 80-115 km/h. Ostatné provincie v južnom regióne budú vystavené silným zrážkam. Podľa predpovedí búrka zasiahne aj turisticky navštevované miesta Koh Samui, Koh Tao a Koh Pangan. Informuje o tom internetová stránka ministerstva zahraničných vecí.

V niektorých častiach provincií v Thajskom zálive a Andamanskom mori môžu byť obmedzené a pozastavené dopravné spojenia a uzatvorené aj vyhliadkové turistické miesta. V ostatných častiach Thajska, vrátane Bangkoku, sa očakáva ochladenie. Predpokladá sa, že búrka bude ustupovať 6. januára. Cestujúcim Slovákom preto odporúčajú, aby pred cestou do týchto oblastí sledovali aktuálne dianie a riadili sa odporúčaniami miestnych orgánov. Takisto rezort odporúča dobrovoľnú registráciu na internetovej stránke ministerstva.

Na Thajsko sa upriamovali zraky pred pár mesiacmi, kedy sa v thajskej jaskyni stratili mladí futbalisti. Príbeh skončil so šťastným koncom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy