Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hillary Clinton je spriaznená s Jolie, Barack Obama s Pittom
Zdielať na
Zahraničie

Hillary Clinton je spriaznená s Jolie, Barack Obama s Pittom

Zdroj: Llima/Hillary Clintonová

Kandidáti na prezidenta Spojených štátov amerických majú podľa najnovšej genealogickej štúdie hviezdnych príbuzných.

Kandidáti na prezidenta Spojených štátov amerických majú podľa najnovšej genealogickej štúdie hviezdnych príbuzných.

Hillary Clinton je spriaznená s Angelinou Jolie a Barack Obama s Bradom Pittom. Historicko-genealogická spoločnosť z Bostonu (New England Historic Genealogical Society - NEHGS) v stredu zverejnila výsledky štúdie, ktorá sledovala rodostromy všetkých troch kandidátov.

Všetci pritom majú podľa genealógov slávnych príbuzných - zosnulých i žijúcich. NEHGC, ktorá vznikla v roku 1845, je najstaršou a najväčšou neziskovou genealogickou organizáciou v USA.

Senátor štátu Illinois Barack Obama, ktorého matka pochádza z Kansasu, sa môže považovať za vzdialeného bratanca aspoň šiestich amerických prezidentov, vrátane Georgea W. Busha a jeho otca, Geralda R. Forda, Lyndona B. Johnsona, Harryho S. Trumana a Jamesa Madisona.

Ďalším jeho vzdialeným bratancom bol napríklad Sir Winston Churchill. S Bradom Pittom ho spája príbuzenstvo s Edwinom Hickmanom, ktorý zomrel v roku 1769 vo Virgínii. "Obamovo príbuzenstvo z matkinej strany pochádza zo stredoatlantických štátov a juhu," komentoval výsledky štúdie genealóg Christopher Child.

Obamova demokratická rivalka, newyorská senátorka Hillary Clinton má podobné príbuzenské väzby s Pittovou životnou partnerkou, herečkou Angelinou Jolie. Clinton a Jolie sú vzdialené sesternice, ktoré v rodostrome spája príbuzenstvo so Jeanom Cussonom zo St. Sulpice v Quebecu (zomrel v roku 1718).

Podľa Childa je Clinton aj vzdialenou sesternicou viacerých slávnych ľudí francúzsko-kanadského pôvodu. So speváčkou Madonnou ju napríklad spája Pierre Gagne z Quebecu, ktorý zomrel v roku 1656. Vzdialené príbuzenstvo ju spája aj so Céline Dion, Alanis Morissette, Jackom Kerouacom a Camillou Parker-Bowles.

Republikánsky nominant - arizonský senátor John McCain je rodinne spriaznený s Laurou Bush, no podľa odborníkov je zložité vystopovať ďalších príbuzných. "McCainovo príbuzenstvo je takmer výlučne z juhu," uviedol Child s tým, že významnejšie spojenia v tomto regióne ťažko vypátrať. Podľa Childa sú slávni príbuzní zaujímavou témou konverzácie, no nemalo by to ovplyvňovať voličov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy