Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ženy si išli urobiť v galérii selfie, zničili Dalího a aj obrazy Goyu
Zdielať na

Ženy si išli urobiť v galérii selfie, zničili Dalího a aj obrazy Goyu

Zdroj: ISIFA

JEKATERINBURG / Skupinka žien pri fotení selfie v galérii umenia v ruskom Jekaterinburgu svojou neopatrnosťou zhodila prepážku, na ktorej viselo dielo Salvadora Dalího a Francesca Goyu. Spoločne so záznamom bezpečnostnej kamery o tom informovalo ruské ministerstvo vnútra.

Incident sa odohral na konci októbra. Skupina žien si pokúsila urobiť svojku pri prepážke, na ktorej viseli dve diela, pôvodná maľba od Goyu a Dalího interpretácia zo série Los Caprichos. Jedna zo žien pravdepodobne omylom vrazila chrbtom do prepážky, ktorá nebola upevnená k zemi a na ktorej visela obe spomínaná diela, píše CNN

"Dielo Francesca Goyu má zničený rám a ochranné sklo. Dalího interpretácia dopadla ešte horšie, zaznamenali sme škody aj priamo na obraze," povedal zamestnanec galérie agentúre TASS. Oba obrazy boli súčasťou súkromnej zbierky jekaterinburgskej galérie. Škoda zatiaľ nebola vyčíslená.

Zástupcovia ruského ministerstva vnútra potvrdili, že polícia identifikovala ženy, ktoré škodu v múzeu spôsobili. Zatiaľ však nie sú trestne stíhané a celý proces čaká na odhad škôd.

Podobná situácia sa odohrala minulý rok v galérii umenia v americkom Los Angeles. Pri fotení selfie vrazila žena chrbtom do podstavca s vystavenými skulptúrami, čo vyvolalo dominový efekt. Objavovali sa však aj špekulácie, že išlo o pripravenú akciu.

Známemu sninskému maliarovi ukradli z výstavy diela:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy