Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Mexiku zadržali mocného člena drogovej mafie
Zdielať na
Zahraničie

V Mexiku zadržali mocného člena drogovej mafie

V Mexiku zadržali vysoko postaveného člena drogovej mafie - mocného tichuánskeho kartelu. <b>VIDEO: Policajti so zatknutým mafiánom</b>

V Mexiku zadržali vysoko postaveného člena drogovej mafie z mocného tichuánskeho kartelu.

Ihneď po jeho zatknutí ho ťažko ozbrojení policajti deportovali do Spojených štátov, kde bude čeliť obvineniu z viacerých závažných kriminálnych činov.

Gustavo Rivera Martinez, americký občan dlhodobo hľadaný FBI pre jeho viaceré drogové trestné činy, bol v utorok uväznený v severozápadnom mexickom štáte Baja California Sur, povedal minister vnútorných záležitostí Juan Camilo Mourino na tlačovej konferencii.

Martinez je podľa informácii polície v tichuánskom klane vysoko postaveným členom, údajne tu pracuje na jednej z riadiacich pozícii.

"Ako člen tejto kriminálnej organizácie, Rivera Martinez upriamil jeho operácie na pašovanie drog a pranie špinavých peňazí. Tento človek bol už dlhšie mimoriadnou hľadanou figúrou, najmä u FBI. Za informácie, ktoré by viedli k jeho zadržaniu bola vypísaná odmena viac ako 2 milióny dolárov," dodal Mourino.
 
Ide už o druhý veľký "úlovok" na veľké ryby tunajšieho drogového priemyslu za posledné mesiace. V januári polícia zadržala jedného z vodcov konkurenčného klanu Sinaloa.

Zdielať na

Najčítanejšie správy