Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obchodnik so smrťou sa objavil pred súdom
Zdielať na
Zahraničie

Obchodnik so smrťou sa objavil pred súdom

Viktor Bout, údajný ruský "obchodník so smrťou" a medzinárodný díler zbraní prišiel dnes na thajský súd. <b>VIDEO:Príchod dílera na súd</b>

Viktor Bout, údajný ruský "obchodník so smrťou" a medzinárodný díler zbraní prišiel dnes na thajský súd.

Pojednáva sa tu návrh miestnej polície na predĺženie jeho zadržania. Bout by sa po ňom mal vrátiť do väzby na ďalších dvanásť dní, pretože miestna polícia ešte neuzavrela vyšetrovanie jeho káuz.

Štyridsaťjedenročný Bout bol v tento utorok zadržaný v hoteli, iba niekoľko hodín po prílete z Moskvy. Vyšetrovatelia ho obvinili z pokusu predať veľké množstvo zbraní kolumbijským rebelom.

"Bout odmieta všetky obvinenia. Povedal, že sem prišiel ako turista už párkrát. Nemôžem však poskytnúť žiadne iné informácie, pretože prípad sa ešte stále vyšetruje," povedal plukovník Kittisak Sukhanwattanakul.

Ťažko ozbrojené policajné komando doprevádzalo Rusa Viktora Bouta na bangkokský súd dnes ráno, aby sa mohlo prerokovať jeho možné ďalšie zadržanie.

Tento "obchodník so smrťou" je tiež v hľadáčiku Spojených štátov za predaj zbraní v hodnote niekoľkých miliónov dolárov Revolučným ozbrojených síl Kolumbie ( FARC ). Čelí tu až desiatim rokom väzenia.

USA, ktoré dávajú Kolumbii milióny dolárov na vojenskú pomoc v boji proti marxistickým povstalcom a drogovým kartelom, plánujú požiadať Thajsko o Boutovo vydanie do Spojených štátov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy