Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chlapec (11) zastrelil svoju starú mamu. Chcela, aby si upratal, tvrdí starý otec
Zdielať na

Chlapec (11) zastrelil svoju starú mamu. Chcela, aby si upratal, tvrdí starý otec

Archívna reportáž

LITCHFIELD PARK / Tragická dráma sa odohrala v meste Litchfield Park v Arizone, kde len 11- ročný chlapec zastrelil svoju starú mamu, ktorá od neho chcela, aby si upratal izbu. Chlapec ale pri útoku tiež zomrel a polícia vyšetruje, či išlo o následnú samovraždu, ale strela vyšla z pištole náhodne.

Tragické udalosti sa odohrali v nedeľu. "S manželkou sme požiadali vnuka, aby si dal do poriadku svoju izbu a dôkladne si v ňom upratal," popísal udalosti tragického dňa starý otec malého strelca. Chlapec ale trucoval a nechcel poslúchnuť. 

Starí rodičia spoločne pozerali televízor v obývačke, keď k nim ich vnuk zozadu pristúpil a v ruke držal zbraň starého otca. Priložil hlaveň k temenu hlavy a vystrelil, popísal tragické udalosti hovorca úradu šerifa Joaquín Enriquez. Starý otec povedal, že v tú chvíľu chcel utiecť, ale vrátil sa, aby pomohol manželke. Vzápätí počul druhý výstrel a uvidel svojho vnuka ako urobil pár krokov a zrútil sa. Podľa slov muža potom zaistil zbraň a zavolal záchranku. 

Manželský pár mal vnuka vo svojej starostlivosti a údajne s ním neboli žiadne problémy. Susedia o nich hovorili ako o "milej a priateľskej rodine". "Bola to slušná rodina. Chlapca som poznal, vídaval som ho jazdiť na bicykli. Je to tragická udalosť," povedal pre CNN jeden zo susedov Walter Venerable. "Je to pre nás ťažko uveriteľné. Stále sa pýtame samých seba, či sme mohli niečo urobiť alebo nejako tomu predísť," povedal ďalší zo susedov. 

"Prípad sa stále vyšetruje a zatiaľ nie je možné povedať, či sme mohli mať pred tragickou udalosťou dôvodné podozrenie, že by sa mohlo niečo podobné stať. Čiže či sa niečo zanedbalo," dodal Joaquín Enriquez.

Muž mal v rukách falošnú zbraň. Doplatil na to životom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy