Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obrovský požiar haly na triedenie odpadu. Mesto poslalo obyvateľom výstražné správy
Zdielať na

Obrovský požiar haly na triedenie odpadu. Mesto poslalo obyvateľom výstražné správy

LITVÍNOV / Jedenásť hasičských jednotiek zasahuje pri požiari haly na skládke firmy Celio v Růžodolu. Linka na spracovanie odpadu začala horieť. Do objektu hasiči zatiaľ vstúpiť nemôžu. Budovu ochladzujú z troch strán, rovnako ako okolité budovy. Všetkých zamestnancov evakuovali.

 Majitelia odhadujú škody na 100 miliónov korún a viac. Hasiči totiž stále nemajú požiar pod kontrolou a hrozí zrútenie budovy. Plamene pohltili halu tesne pred 13.00 hodinou. Okamžite bol vyhlásený 3. stupeň požiarneho poplachu. "Horia stroje a odpad pripravený na triedenie. Od prevádzkovateľov nemáme žiadne informácie, že by si všimli niekoho zo zamestnancov vo vnútri haly," povedal pre iDNES.cz hovorca hasičov Milan Rudolf. 

TV JOJ

Na viac ako 15 kilometrov je vidieť veľký a silný šedý dym, ktorý uniká z haly. Teplota vo vnútri je taká vysoká, že konštrukcia haly je úplne spálená a rozškvarená. S požiarom bojujú už viac ako 5 hodín, báger vynáša z miesta kilá zhoreného odpadu, plastov. "Nosnosť konštrukcie je veľmi znížená, preto hrozí zrútenie," vyjadril sa pre TV JOJ veliteľ zásahu Dan Schwanderberg. 
Na streche budovy sa nachádza aj elektráreň na slnečné žiarenie, čo strechu ešte viac zaťažuje. 
Hasiči taktiež monitorujú ovzdušie pre možný únik nebezpečných látok. Magistrát v Mostě poslal zaregistrovaným obyvateľom výstražnú správu na mobil, aby sa vyhli v nasledujúcich chvíľach vetraniu. Príčina vzniku požiaru zatiaľ známa nie je. "Jeho vznik a okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa polície v Mostě Ludmila Světláková. 

V plameňoch sa ocitla aj materská škola, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy