Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rukojemnícka dráma v potravinách. Muž zadržiaval 50 ľudí
Zdielať na

Rukojemnícka dráma v potravinách. Muž zadržiaval 50 ľudí

LOS ANGELES / Hodiny hrôzy a strachu prežívali rukojemníci šialeného muža. Po policajnej naháňačke obsadil obchod s potravinami. Vo vnútri zadržiaval nielen zamestnancov, ale aj zákazníkov.

Asi 50 rukojemníkov zadržiaval ozbrojenec v supermarkete v americkom Los Angeles. Viacerých zákazníkov obchodu vyviedla polícia do bezpečia. Ďalším zadržiavaným zamestnancom sa podarilo uniknúť počas drámy cez okná skladu. Ich útek nakrútili ostreľovači, ktorí obkľúčili obchod.

"Keď sa vrútil do supermarketu, schmatol som dvoch kolegov a utekali sme sa skryť do zadných skladov. Zabarikádovali sme dvere a cez núdzový rebrík sme vyliezli von," opisuje dramatické udalosti jeden zo zamestnancov Sean Gerace. 

Trojhodinovou rukojemníckou drámou sa skončilo policajné prenasledovanie 28-ročného muža, ktorý niekoľkokrát postrelil vlastnú starú mamu a spolu s ďalšou ženou ju unášal v aute. "Bola už operovaná a práve prebieha druhá operácia. Zranenia sú vážne, je v kritickom stave, no stále nažive," vraví primátor mesta Eric Garcetti. 

Pri naháňačke však muž vrazil do stĺpu a z havarovaného auta sa bežal skryť do supermarketu. Po hodinách vyjednávania a prestreliek s políciou si sám nasadil putá a vyšiel hlavným vchodom. Počas drámy zahynula 27-ročná žena, zamestnankyňa supermarketu. Nie je zatiaľ jasné, či ju postrelil ozbrojenec, alebo smrteľné poranenie utŕžila počas krížovej paľby s políciou. Ďalších šesť ľudí, ktorí boli držaní ako rukojemníci, museli ošetriť v nemocnici.

Pozrite si archívnu reportáž o rukojemníckej dráme v Paríži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy