Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Po 70 rokoch na dve deti zaútočil žralok. Záchranári jednému vytiahli z rany zub
Zdielať na

Po 70 rokoch na dve deti zaútočil žralok. Záchranári jednému vytiahli z rany zub

NEW YORK / Dve deti vo veku 12 a 13 rokov sa stali terčmi útoku žraloka. Oba útoky sa odohrali v americkom štáte New York s rozdielom niekoľkých minút a tiež kilometrov. Podľa záchranárov napadol žralok najprv 13-ročného chlapca, uhryzol ho do nohy a záchranári mu z nej vytiahli aj zaseknuté zuby, ktoré poslali na expertízu.

Chlapec vo veku 13 rokov plával pri ostrove Islip a tvrdí, že videl veľkú rybu, ktorá ho uhryzla do nohy. Počas ošetrovania mu plavčíci z rany vytiahli zub.

https://twitter.com/Reuters/status/1019763505522757632

Ešte pre chlapcom sa ale obeťou útoku stalo 12-ročné dievča. "Zazrela som niečo vedľa seba a následne som zacítila ostrú bolesť.  Potom som videla už len plutvu," opísala pre portál BBC. Podľa svojho opisu stále vo vode, ktorá bola hlboká po pás a až keď vyšla von si všimla, že jej krv tečie z nohy.

Takéto prípady sú veľmi ojedinelé, naposledy pri pobreží štátu New York žralok podľa úradov zaútočil pred 70 rokmi. Oba incidenty sa stali na pobreží Fire Islandu, úrady teraz budú podľa zubu skúmať, aký predátor deti skutočne napadol. 

Pláže v oblasti z obavy z ďalších možných útokov uzavreli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy