Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fajčenie e-cigarety zakázali v ďalších krajinách. Za porušenie zákazu hrozí tvrdý trest
Zdielať na

Fajčenie e-cigarety zakázali v ďalších krajinách. Za porušenie zákazu hrozí tvrdý trest

BRATISLAVA / Fajčiari dostali stopku v krajinách, ktoré sú vyhľadávané najmä počas letnej sezóny. Niektoré ázijské krajiny zakázali ešte minulý rok používanie elektronickej cigarety. Medzi také krajiny patrí napríklad aj obľúbené Thajsko či Vietnam. K zákazu sa ale pridala aj Kambožda a chystajú sa aj európske krajiny. Za porušenie čaká fajčiara trest.

Za porušenie zákazu používania elektronickej cigarety hrozí v jednotlivých krajinách rozdielny trest. V turistickej krajine Thajsku môže užívateľ dostať až 10 rokov väzenia. Od minulého roka tu platí aj zákaz fajčenia klasických cigariet na niektorých plážach. Za porušenie tohto zákazu hrozí užívateľovi rok väzenia alebo pokuta 2500 eur.  

Miernejší trest je na Filipínach, kde ľudia za fajčenie e-cigarety na verejných priestranstvách, môžu dostať trest 4 mesiacov vo väzení. V Indii bol zákaz vydaní len v niektorých krajinách a podľa denníka Daily Mail, tu za porušenie dostal muž trest až 3 roky za mrežami. Elektronické cigarety zakázal aj Libanon, Kambodža a Vietnam. Aký trest tu môže fajčiar e-cigarety dostať, ale známy nie je. 

Fajčenie elektronickej cigarety je zakázané či obmedzené takmer vo všetkých krajinách sveta. Výnimkou nie sú ani európske krajiny ako Fínsko, Švédsko, Nórsko či Švajčiarsko. Úplný zákaz platí v Singapure, Malajzii, Argentíne, Mexiku a vo Venezuele. Turistom úrady odporúčajú, aby si dopredu overili, kde nemôžu fajčiť e- cigaretu, či v akom rozmedzí im to krajina dovoľuje. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy