Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Víťazom britského X Factoru je škótsky spevák
Zdielať na
Zahraničie

Víťazom britského X Factoru je škótsky spevák

Zdroj: Ottmar Liebert/ilustračné

"Leonova výhra je najväčším šokom v histórii vsádzania na televízne reality show," uviedol hovorca jednej stávkovej kancelárie.

Škótsky spevák Leon Jackson sa stal víťazom v poradí štvrtej speváckej súťaže X Factor v Británii. V sobotňajšom finále prekvapivo porazil favorita Rhydiana Robertsa. Bookmakeri už osemnásťročnému Jacksonovi predpovedajú, že jeho debutový singel sa dostane do čela vianočnej hitparády.

Nasvedčuje tomu fakt, že rekordy trhá aj minuloročná víťazka súťaže. Skladba Leony Lewisovej s názvom Bleeding Love sa stala najpredávanejším britským singlom tohto roka. Na najvyššej priečke albumov je už vyše mesiaca jej album Spirit.

K víťazstvu Jacksonovi, ktorý dostal nahrávaciu zmluvu za milión libier, zablahoželal aj škótsky premiér Alex Salmond. "Bolo to veľké víťazstvo pre Leona i Škótsko," povedal.

Očakávalo sa pritom, že interpret jazzových šlágrov Jackson prehrá s Robertsom, pochádzajúcim z Walesu. "Leonova výhra je najväčším šokom v histórii vsádzania na televízne reality show," uviedol hovorca jednej stávkovej kancelárie.

Aj v Čechách sa bude súťaž X Factor vysielať - v televízii Nova. Castingu, ktorý len nedávno skončil, sa mohli zúčastniť záujemcovia od 15 do 100 rokov. "Je to nová spevácka súťaž, v ktorej prvýkrát dostávajú šancu speváci všetkých vekových kategórií. Vekom nie je teda obmedzená," povedal koordinátor súťaže Adam Kotalík.

Súťaže sa však zúčastniť môžu aj vokálne skupiny. Môžu byť dvoj- až šesťčlenné. Všetci členovia skupiny musia mať viac než 15 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy