Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nešťastie na kolotoči. Ľudia zostali visieť dole hlavou 10 metrov nad zemou
Zdielať na

Nešťastie na kolotoči. Ľudia zostali visieť dole hlavou 10 metrov nad zemou

FLORIDA / V zábavnom parku na Floride sa vykoľajili vagóny rýchlodráhy. Ľudia zostali visieť dole hlavou desať metrov nad zemou, dvaja dokonca z atrakcie vypadli. Na miesto okamžite dorazili zamestnanci parku a ostatných sa im podarilo dostať do bezpečia. Príčinu nehody vyšetrujú.

Bezstarostná adrenalínová jazda na jednej z najobľúbenejších atrakcií v Deytona Beach na Floride sa skoro skončila tragicky. Zo zatiaľ nezistených príčin o pol deviatej večer vyleteli tri vagóny rýchlodráhy mimo koľají. Našťastie ich úplne nevymrštilo do vzduchu a cestujúci sa tam stihli zachytiť. Avšak ostali visieť dole hlavou. Dvaja z nich sa neudržali a padli na zem z desiatich metrov. Ďalší zostali visieť a zúfalo čakali na príchod záchranárov. "Počuli sme veľký rachot a vzápätí krik ranených ľudí. Utekali sme pozrieť sa, čo sa stalo," opísala udalosti svedkyňa nehody. 

Zamestnanci parku sa ľudí z vagóna snažili dostať žeriavom. Na pomoc prišli v prvých okamihoch aj náhodní svedkovia, ktorí sa snažili po konštrukcii dostať hore. “Viseli tam na tenkých popruhoch, tie mohli kedykoľvek povoliť,” dodala svedkyňa.

Nešťastie sa zaobišlo bez obetí, šesť ľudí však skončilo v nemocnici. Ich zdravotný stav zatiaľ nezverejnili. Príčinu nehody vyšetrujú, podľa prvých informácií  koľajnice vyzerali byť nepoškodené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy