Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vymenené dievčatká sa vrátili k biologickým rodičom
Zdielať na
Zahraničie

Vymenené dievčatká sa vrátili k biologickým rodičom

Zdroj: Lucian Venutian/ilustračné

Nikolka a Verunka, ktoré boli niekoľko hodín po pôrode v třebíčskej nemocnici v Čechách zamenené, totiž dospeli do štádia, kedy sa deti začínajú fixovať na svojich rodičov. Prvé narodeniny však oslávia pravdepodobne spoločne.

Vymenené české dievčatká Nikolka a Verunka v třebíčskej nemocnici sa pravdepodobne na stálo vrátili k svojim biologickým rodičom. Oba páry sa k tomuto kroku rozhodli po nedeľňajšej konzultácii so psychológom, ktorý ich upozornil na to, že deti sa v tomto veku už začínajú fixovať na svojich rodičov.

Doterajšia striedavá starostlivosť tak deťom nemusela už viac prospievať. K výmene malo pôvodne dôjsť symbolicky na Nový rok. "Psychológ odporučil obom párom, aby si dievčatká na stálo vymenili čo najskôr," uviedol pre internetovú stránku iDnes.cz švagor biologického otca Nikolky, Milan Smejkal.

Tak ako Verunka, aj Nikolka sa totiž začali fixovať na rodičov a neustálym striedaním ich tak miatli. Rodiny sa pritom rozhodli osláviť prvé narodeniny svojich dcér, 9. decembra, spoločne.

"Ďalej uvidíme, ako to rodičia zvládnu. V prípade, že budú obaja natoľko silní, aby zvládli tráviť čas spoločne, nebude to problém. Ak však svoje emócie neustrážia, bude lepšie, aby sa rodiny spočiatku stretávali menej," spresnil Smejkal.

Ako dodal, rodiny možno spolu strávia aj Vianoce: "Darčeky máme nakúpené pre obe. Teraz už ide iba o to, kedy ich Verunke dáme, či na Štedrý deň alebo neskôr".

Zdielať na

Najčítanejšie správy