Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Silné turbulencie vystrašili cestujúcich. Traja ľudia sa zranili a vypadol aj vnútorný panel okna
Zdielať na

VIDEO: Silné turbulencie vystrašili cestujúcich. Traja ľudia sa zranili a vypadol aj vnútorný panel okna

ARMITSAR / Silné turbulencie počas letu indickej aerolinky z mesta Armitsar do Dillí spôsobili zranenie troch pasažierov. Jedno z vnútorných okien totiž vypadlo a tiež sa uvoľnili niektoré kyslíkové masky. Otrasy boli tak silné, že autopilot nefungoval a riadenie stroja s 236 cestujúcimi a šesťčlennou posádkou manuálne prevzal pilot.

"Turbulencie na lete Al 462 boli také, že cestujúci, ktorý zrejme nebol pripútaný, narazil hlavou do stropu a zranil sa. Ďalší dvaja ľudia utrpeli ľahšie zranenia. Vnútorný panel okna odpadol. Okienko neprasklo a teda nedošlo k dekompresii," uviedli aerolinky s tým, že cestujúci boli vystrašení. 

Keď lietadlo pristalo, všetkých zranených previezli do nemocnice, uvádza portál novinky.cz.  Cestujúci, ktorý si narazil hlavu, musel ísť na šitie, následne pokračoval v ďalšej ceste. 

Škody ale boli väčšie. Uvoľnili sa niektoré kyslíkové masky a panel nad sedačkou 12-U praskol. "To boli šialené turbulencie. Air India a Generálne riaditeľstvo civilnej dopravy to momentálne skúma," uviedol predstaviteľ leteckej spoločnosti. Turbulenciam lietadlo čelilo medzi 10:00 a 15:00 hodinou miestneho času, keď vystúpil z 2 400 metrov do výšky 6 300 metrov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy