Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Trump počas vojenského zásahu v Sýrii z televízie vyzýval Američanov k modlitbám
Zdielať na

Trump počas vojenského zásahu v Sýrii z televízie vyzýval Američanov k modlitbám

WASHINGTON / V čase, keď prebiehal vojenský úder USA, Francúzska a Británie v Sýrii, vystúpil americký prezident Donald Trump v televízii, aby sa prihovoril Američanom a vysvetlil im, prečo sa rozhodol v Sýrii zasiahnuť.

"Pred rokom Asad spustil divoký útok pomocou chemických zbraní proti svojim vlastným nevinným ľuďom. Spojené štáty reagovali 58 raketovými údermi, ktoré zničili 20 percent sýrskych vzdušných síl. Minulú sobotu Asadov režim opäť nasadil chemické zbrane na zabíjanie nevinných civilistov, tentokrát v meste Dúmá," uviedol Trump po tom, ako Američanom povedal, že dal povolenie na akciu v Sýrii. 

Vo svojej reči sa Trump priamo dotkol aj Ruska. "Prezident Putin a jeho vláda v roku 2013 svetu sľúbili, že zaručia odstránenie chemických zbraní zo Sýrie. Nedávny útok Asada a dnešná odpoveď na neho sú priamym dôsledkom toho, že Rusko svoj sľub nedodržalo," povedal Trump. Rusko sa podľa neho musí rozhodnúť, či bude pokračovať v doterajšej ceste alebo sa pripojí k civilizovaným národom a prispeje k stabilite a k mieru. 

Trump v závere svojej reči vyzval všetkých Američanov, aby mysleli na vlastných aj spojeneckých vojakov, a aby sa za nich spoločne modlili. "Modlime sa, aby Boh priniesol utešenie tým, ktorí trpia v Sýrii. Modlime sa, aby Boh zabezpečil tomuto regiónu budúcnosť a pokoj. Modlime sa, aby Boh naďalej dohliadal a požehnal Spojené štáty americké," zakončil Trump. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy