Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Žena unikala pred policajtmi. Pred naháňačkou pripútala svoje štvornohé rukojemníčky
Zdielať na

Žena unikala pred policajtmi. Pred naháňačkou pripútala svoje štvornohé rukojemníčky

HOUSTON / Takmer každý deň riešia policajti nespratníkov, ktorí sa im snažia ujsť v autách a veria, že sa im to aj podarí. Často to ale zostane len v rovine pokusov, pretože na skúsených policajtov sú jednoducho prikrátki.

Policajné naháňačky páchateľov sa vždy začínajú rovnako, zväčša majú rôzny priebeh, ale končia inak. Tradične úradujú majáky, putá, zbrane a kopa policajtov. Obrovskej ozbrojenej presile podľahne aj ten najodhodlanejší páchateľ či páchateľka. Jednou z nich bola aj podozrivá, ktorá najprv vyvolala domáci konflikt.

Keď sa pokúšala ujsť z miesta činu, už ju mali v hľadáčiku strážcovia poriadku. Nenasledovala ale žiadna dramatická jazda, žena približne tucet hliadok vláčila diaľnicou, ktorá sa tiahne texaským mestom Houston. Trvalo približne 45 minút, kým ju policajti chytili. Postarala sa o to aj hustá premávka, ktorá ju prinútila zastaviť. "Kým ju policajti konečne zastavili, museli ju dobehnúť a obkľúčiť. Nakoniec zastala, ale nechcela vystúpiť. Tak museli rozbiť okno a vytiahnuť ženu von," uviedla Larry Crowson z houstonskej polície.

Pomerne drastický zákrok sa zaobišiel bez zranení. Lenže na strážnikov pri zásahu odrazu nepozerali len jedny, ale rovno tri páry očí. Na sedadlách žena viezla aj rukojemníkov, presnejšie svoje dve mačky, ktoré dokonca pripútala. Podľa polície bola páchateľka pod vplyvom, neupresnili ale či išlo o alkohol alebo o inú návykovú látku. Otázne je, aká budúcnosť ju teraz čaká. Sudca o jej osude rozhodne čoskoro. Páchateľka má na svojom zozname minimálne tri obžaloby.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy