Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Počet ľudí trpiacich akútnym hladom medziročne rapídne vzrástol a bude to ešte horšie
Zdielať na

Počet ľudí trpiacich akútnym hladom medziročne rapídne vzrástol a bude to ešte horšie

RÍM / O 16 miliónov viac ako v roku 2016. Vlani trpelo potravinovou nedostatočnosťou, ako odborníci hlad nazývajú, až 124 miliónov ľudí na našej planéte. Vyplýva to zo správy o potravinových krízach.

Vlani trpelo na svete život ohrozujúcim akútnym hladom 124 miliónov ľudí. Je to pritom o 16 miliónov viac ako rok predtým. Informuje o tom Celosvetová správa o potravinových krízach, ktorú zostavili: Organizácia Spojených národov, Európska únia a skupiny zameriavajúce sa na potravinovú politiku.

Za nárast počtu hladujúcich ľudí podľa správy môžu nové alebo zosilňujúce sa konflikty v Mjanmarsku, Nigérii, Jemene a Južnom Sudáne. Hlad je tiež dôsledkom pretrvávajúceho sucha vo viacerých afrických štátoch. Podľa správy bude takáto situácia pokračovať aj v roku 2018. Predpokladá sa, že Jemen zostane krajinou s najväčšou potravinovou krízou na svete.

Celosvetová správa o potravinových krízach je výročnou správou, ktorú spomínané organizácie zverejňujú od roku 2016 s cieľom podporiť koordináciu pri riešení potravinových kríz a konfliktov. Správa meria "akútnu potravinovú neistotu", čo je hlad, ktorý predstavuje bezprostredné riziko pre ľudské životy a živobytie.

Problém s vyprahnutou pôdou a suchom vyriešila 16-ročná študentka, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy