Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dagmar Havlová sa vracia pred filmové kamery
Zdielať na
Zahraničie

Dagmar Havlová sa vracia pred filmové kamery

Zdroj: SITA/AP/Bernhard Grossruck

V marci sa vraj má rozbehnúť natáčanie nového filmu Zdeňka Zeljenky. Herečka a manželka bývalého prezidenta by sa takto mala vrátiť pred kamery po takmer desaťročnej pauze.

Manželka bývalého prezidenta Václava Havla, herečka Dagmar Havlová, sa vracia pred filmové kamery. Píše to dnešná Mladá fronta Dnes (MfD). Čaká ju údajne hlavná úloha vo filme o dráme matky, ktorá stratila syna. Natáčanie má začať 12. marca 2008, zistila MfD. Už predtým ale vo februári vraj Havlovú čaká ešte iná filmová úloha.

"Áno, v marci budem točiť s režisérom Zdeňkom Zelenkom film pre Českú televíziu. Hrám v ňom krásnu dramatickú postavu matky," potvrdila Havlová informáciu novinám. Havlová údajne povedala, že ju vo februári čaká naviac ešte iná filmová úloha, a to vraj "v koprodukčnom filme s mladým českým tvorcom".

Film Zdeňka Zelenky má rozprávať o dvoch šestnásťročných chlapcoch, Čechovi a Čechokanaďanovi, ktorí sa zúčastnia výmenného študijného pobytu. Prvý z nich v zahraničí tragicky zahynie, ale podľa zmluvy by jeho rodičia na čas mali aj napriek tomu prijať ako hosťa druhého chlapca. Otec, ktorého stvárni Viktor Preiss je proti. Matka, ktorú má hrať Havlová, prekvapivo zvolí, píše o príbehu MfD. Podľa Mladej fronty sa film inšpiruje skutočnou udalosťou. Autorkou scenára je Hana Cielová.

Podrobnosti o tom, kde sa film bude natáčať alebo kedy ho diváci Českej televízie uvidia na obrazovkách zatiaľ filmári podľa MfD ešte nepoznajú. Česká televízia vraj o projekte mlčí, v pondelok novinám údajne len odkázala, že informáciu o natáčaní nemôže potvrdiť, ani vyvrátiť.

Bývalá prvá dáma stála naposledy pred filmovými kamerami pri natáčaní seriálu Bolo nás päť a Život na zámku, pripomína MfD. Svoju hereckú kariéru prerušila po tom, čo sa v roku 1997 vydala za prezidenta Václava Havla a začala sa venovať predovšetkým charitatívnej činnosti.

Na divadelné javisko sa úspešne vrátila vlani v marci v hre Chvíľa pravdy od amerického dramatika Israela Horovitza na scéne pražského Divadla na Vinohradoch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy