Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajná razia odhalila množstvo nelegálnych zbraní
Zdielať na
Zahraničie

Policajná razia odhalila množstvo nelegálnych zbraní

Polícia uskutočnila raziu v nelegálnom výcvikovom tábore, kde našla množstvo zbraní, ktoré však zatiaľ neupresnila. Okrem toho zatkla 17 ľudí, ktorých podozrieva z prípravy na terorizmus.

Najmenej 17 ľudí dnes zatkli policajti pri protiteroristických raziách na Novom Zélande. Policajti pri prehliadkach údajných výcvikových táborov a súkromných bytov na oboch hlavných ostrovoch zabavili tiež neupresnené množstvo zbraní, uviedla agentúra AP.

Do operácie sa podľa policajného veliteľa Howarda Broada zapojilo viac než 300 mužov zákona. Medzi zadržanými sú štyri ženy a podľa agentúry DPA i prominentný predstaviteľ domorodých Maurov Tame Iti, ktorý bojuje za nezávislosť Nového Zélandu na Británii.

Vo výcvikových táboroch, rozmiestnených prevažne na Severnom ostrove, sa podľa polície školili miestni radikáli v zachádzaní so strelnými zbraňami. Ich výcvik bol podľa Broada zameraný na "aktivity vojenského charakteru".

Podľa policajného veliteľa zatiaľ vyšetrovanie neprinieslo žiadne dôkazy, že by zatknuté osoby boli napojené na niektorú z medzinárodných teroristických organizácií. Ich činnosť bola namierená proti domácim cieľom, tvrdí Broad.

Zdielať na

Najčítanejšie správy