Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bryan Adams bude hlavnou hviezdou koncertov v Jerichu a Tel Avivu
Zdielať na
Zahraničie

Bryan Adams bude hlavnou hviezdou koncertov v Jerichu a Tel Avivu

Zdroj: Marco Maas

Cieľom je podporiť iniciatívu mierovej organizácie One Voice, ktorá chce urýchliť mierové jednania medzi Izraelom a Palestíncami. Účastníkov i divákov koncertov oslovia herecké hviezdy prostredníctvom satelitov z Londýna, Ottawy a Washingtonu.

Kanadský spevák Bryan Adams bude hlavným účinkujúcim dvoch koncertov, ktoré sa budú konať budúci štvrtok na západnom brehu Jordánu a v Izraeli. Cieľom je podporiť iniciatívu mierovej organizácie One Voice, ktorá chce urýchliť mierové jednania medzi Izraelom a Palestíncami. Účastníkov i divákov koncertov oslovia herecké hviezdy prostredníctvom satelitov z Londýna, Ottawy a Washingtonu.

Newyorské mierové hnutie One Voice chce kampaňou, ktorej cieľom je získať milión podpisov pod mierovú petíciu, vyburcovať politikov k urýchleniu mierových jednaní.

Šéf jeho pobočky v palestínskom Ramalláhu Fazí Darvíš povedal, že Adams koncert zaháji na futbalovom štadióne v Jerichu na západnom brehu Jordánu. Druhá časť trojhodinovej show sa bude konať v Tel Avive, kam sa Adams presunie zrejme vrtuľníkom.

V Jerichu okrem neho vystúpi iracký gitarista Ilhám Madfaí, hiphopová skupina izraelských Arabov DAM a palestínski speváci a tanečníci. V Tel Avive bude na pódiu izraelská skupina Mashina, hiphopová formácia Hadag Nachaš alebo spevák Ehud Banai. Medzi hollywoodskými celebritami, ktorých prítomní oslovia z Británie, Kanady a USA, budú Brad Pitt, Jennifer Anistonová, Rhea Perlmanová, Danny de Vito alebo Jason Alexander.

Koncerty budú zdarma, ale diváci sa budú musieť pri vstupe podpísať pod petíciu organizácie One Voice. Jej zástupcovia povedali, že zatiaľ získali pol milióna podpisov a že do konca roka chcú mať dvojnásobok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy