Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Cordóbe dnes rokovanie o islamofóbii
Zdielať na
Zahraničie

V Cordóbe dnes rokovanie o islamofóbii

Zdroj: wikipedia.org

V juhošpanielskom meste sa dnes začína medzinárodná konferencia, kde sa bude analyzovať netolerancia a diskriminácia moslimov v západných štátoch a tiež boj proti nim.

V Španielsku sa dnes začne dvojdňová medzinárodná konferencia, na ktorej sa účastníci z 56 krajín pokúsia analyzovať netoleranciu a diskrimináciu, ktorej čelia moslimovia v západných štátoch, ako aj boj proti tomuto fenoménu.

Ako uviedol Gema Martin Munoz, riaditeľ centra Arabský dom pre posilňovanie väzieb medzi Španielskom a arabským svetom, je dôležité zhromažďovať údaje s cieľom zabrániť preceňovaniu, ale aj podceňovaniu islamofóbie. Konferencia sa uskutoční pod záštitou Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) v juhošpanielskom meste Córdoba.

Španielsko je v súčasnosti predsedníckou krajinou OBSE, ktorá presadzuje ľudské práva, demokraciu a predchádzanie konfliktov v Európe, Severnej Amerike a Strednej Ázii. Na konferencii sa zúčastnia vysokopostavení delegáti z 56 štátov OBSE, ako aj mimovládne organizácie.

Andalúzsku Córdobu organizátori vybrali za miesto konania, pretože je miestom stáročnej koexistencie medzi kresťanmi, židmi a moslimami. V meste sa v roku 2005 konala podobná konferencia o antisemitizme.

Zdielať na

Najčítanejšie správy