Polojasno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Po 20 hodinách hrania mu znehybnela polovica tela. Odviezla ho sanitka
Zdielať na

Po 20 hodinách hrania mu znehybnela polovica tela. Odviezla ho sanitka

Archívna reportáž

PEKING / Muž, ktorý sa vybral do internetovej kaviarne hrať počítačovú hru, si nabudúce zrejme rozmyslí, aký čas pri nej strávi. Pri poslednom hernom zápale sa totiž po 20 hodinách za počítačom nevedel postaviť zo stoličky. Necítil si spodnú časť tela. Jeho kamarát mu musel zavolať sanitku.

"Vyzeralo to, akoby stratil akýkoľvek cit a nemohol sa vôbec pohnúť. Museli sme mu zavolať záchranku," uviedla jeho kamarátka. Keď prišli na miesto záchranári, museli muža naložiť na nosidlá, aby ho mohli odviesť do nemocnice. Najparadoxnejšie je, že v čase, keď bol stále paralyzovaný, prosil kamaráta, aby za neho hru dohral.

Závislosť na počítačových hrách u mladých Číňanov rastie a stáva sa spoločenským problémom. Ľudia pre hry úplne ignorujú štúdium, ale aj akýkoľvek sociálny a rodinný život. Mnoho rodičov preto svoje deti posiela na rôzne tábory, ktoré im poskytujú takzvaný digitálny detox - teda absolútne opustenie moderných technológií.

Tábory ale mnohí kritizujú. Údajne využívajú príliš drsné metódy. Poskytovatelia internetu sa teraz snažia obmedziť čas, ktorí môžu mladí ľudia stráviť hraním hier. Jeden z čínskych internetových gigantov zaviedol časový limit na hranie najpopulárnejších online hier. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy