Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Identifikovali tretiu obeť požiaru v Prahe. Škody dosahujú státisíce eur
Zdielať na

Identifikovali tretiu obeť požiaru v Prahe. Škody dosahujú státisíce eur

PRAHA / Dve zranené osoby i naďalej zostávajú v nemocnici po šokujúcom požiari pražského hotela. Táto udalosť je jednou z naj-tragickejších v Českej republike. Zahynuli štyria ľudia a desiatky ďalších sa zranili.

Hasiči sa stále snažia prísť na to, čo bolo príčinou požiaru, pri ktorom zomreli štyri osoby. Zatiaľ zvažujú vzplanutie klimatizácie, ale aj úmyselne založený požiar. "Pracujeme so všetkými verziami," povedal hovorca hasičov v Prahe Martin Kavka. Jeden z pracovníkov hotela ale prišiel s verziou, že by to mohol byť úmysel.

Hotel v centre Prahy je stále ohraničený policajnými páskami. Škody sa podľa vyšetrovateľov pohybujú na hranici 20 miliónov českých korún, čo je v prepočte viac ako 787 432 eur. Vypracovanie posudkov bude trvať týždne až mesiace. Polícia začala celý prípad riešiť ako trestný čin. 

Polícii sa podarilo identifikovať aj tretiu obeť nešťastia. V plameňoch teda zahynuli muž a žena z Nemecka a Juhokórejka. Štvrtú obeť sa policajtom zatiaľ identifikovať nepodarilo. Riaditeľ hotela sprístupnil jeho časť, aby si mohli turisti, ktorí plánujú odísť domov, mohli vyzdvihnúť osobné veci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy