Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Minister dopravy cestoval vlakom na južnej trase. Spokojný ale nebol
Zdielať na

Minister dopravy cestoval vlakom na južnej trase. Spokojný ale nebol

KOMÁRNO / Rané vlaky praskajúce vo švíkoch na trati Komárno - Bratislava by už mali byť minulosťou. Od pondelka by sa už nemalo stať, že preplnený vlak nezastaví v stanici, lebo sa do neho už nik nezmestí. Súkromný prepravca, ktorý prevádzkuje spoje totiž na tejto jednokoľajovej trati zaradil súpravy s väčšou kapacitou. Jednou z nich v pondelok ráno spolu so študentmi a pracujúcimi cestoval aj minister dopravy Arpád Érsek.

Situáciu s vlakom, ktorý bol posilnený o 150 ďalších miest prišiel skontrolovať minister dopravy Arpád Érsek. "Chcel som to vidieť, ako je to s tou vyťaženosťou vlaku. Uvidíme ešte ďalšie zastávky, pretože sa blížime k Bratislave. Myslím, si že cestovanie je pohodlnejšie, lebo ľudia už neboli natlačení ako sardinky," povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Arpád Érsek.

"Od dnešného dňa sme zaviedli do prevádzky prvú zo súprav. Nasadzujeme o 12 percent vyššiu kapacitu, čo je asi 500 miest viac," povedal Martin Žarnovický z komunikačného oddelenia Regiojetu. 

Práve vlak, v ktorom sa viezol minister, mal meškanie. Dôvodom bola technická porucha. "Našli sme závadu, ktorú sa nám podarilo odstrániť. Dopravu sme zabezpečili ďalšími spojmi. Cestujúcim sa ospravedlňujeme," uviedol hovorca Regiojetu. Vlak prišiel do Bratislavy s 50 minútovým meškaním.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy