Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Maďarskí demonštranti napadli štáb televízie JOJ
Zdielať na
Zahraničie

Maďarskí demonštranti napadli štáb televízie JOJ

Na záver utorňajšej demonštrácie v Budapešti skupina demonštrantov obkolesila štáb našej televízie, ktorú za brány veľvyslanectva odprevadila z obkľúčenia polícia.

Na záver utorňajšej demonštrácie v Budapešti skupina demonštrantov obkolesila štáb našej televízie, ktorú za brány veľvyslanectva odprevadila za obkľúčenia polícia. Stalo sa tak vo večerných hodinách, keď vzbĺkli v dave negatívne vášne.

Niekoľko rozvášnených demonštrantov začalo vykrikovať hanlivé poznámky na adresu Slovákov, typu "rasisti nenávidiaci Slovákov." Svoje si odniesol aj náš kameraman, keď chcel získať zábery demonštrantov. Atakoval ho nahnevaný postarší muž.

Dôvodom napätej situácie ku koncu demonštrácie bol fakt, že petíciu neprišiel nikto zo Slovenského veľvyslanectva prevziať.

Opozičná strana Maďarské demokratické fórum (MDF) dnes odsúdila incident, ktorý sa stal štábu našej televízie. MDF odsudzuje, že extrémne pravicové skupiny inzultovali štáb slovenskej televízie pred budovou slovenského zastupiteľského úradu. Týmto správaním sa posilnili extrémne nacionalistické sily na Slovensku, píše sa vo vyhlásení, ktoré vydalo MDF.

Zdielať na

Najčítanejšie správy