Skoro jasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Polygamista obvinený zo spoluúčasti na znásilnení maloletej
Zdielať na
Zahraničie

Polygamista obvinený zo spoluúčasti na znásilnení maloletej

Líder sekty Warren Jeffs pôjde pravdepodobne za mreže.

Lídra sekty a známeho polygamistu Warrena Jeffsa, ktorého slovo je podľa jeho stúpencov slovom Božím, v utorok obvinili za spoluúčasť na znásilnení 14-ročného dievčaťa a prinútenie, aby sa vydala za svojho bratranca.

Jeffs, ktorý sám seba považuje za proroka cirkvi Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS), bol 15 mesiacov na úteku pred políciou a na zozname FBI Najhľadejších ľudí Ameriky. Zatkli ho v auguste 2006.

Vysoký a chudý muž na pojednávaní neprejavil žiadne city. Obeť znásilnenia, ktorá má dnes 21 rokov, sedela v prvom rade v súdnej sieti. V sieti sa nachádzali aj mnohí obdivovatelia Jeffsa.

Vynesenie definitívneho rozsudku sa očakáva na 20. novembra.

Prokuratúra tvrdí, že mocný náboženský líder donucoval dievča k nechcenému sexu tým, že jej zorganizoval svadbu napriek jeho nesúhlasu. Páru nariadil, aby "šli a rozmnožovali sa ďalej."

Dievča, ktoré chce zostať v anonymite tvrdí, že žiadalo o prepustenie zo zväzku, no Jeffs jej povedal, že sa má kajať a odovzdať svoju "myseľ, telo i dušu" svojmu 19-ročnému manželovi.

Jeffsov advokát však namietal, že jeho klient nemohol vedieť, že dôjde k znásilneniu.

Dievča sa pre médiá vyjadrilo: "Dúfam, že všetky FLDS dievčatá a ženy raz pochopia, že nezávisle od toho, čo im niekto povie, sú od prírody rovnocenné. Nemajú sa vzdať svojich práv a spirituálnej nezávislosti. Viem, že to je ťažké, ale prosím povstaňte a bojujte."

Zdielať na

Najčítanejšie správy