Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chavez sa vyhráža súkromnému vzdelávaniu zrušením
Zdielať na
Zahraničie

Chavez sa vyhráža súkromnému vzdelávaniu zrušením

Zdroj: SITA/AP

Venezueský prezident Hugo Chavez hrozí súkromným školám, ktoré odmietajú vládnych inšpektorov

Venezuelský prezident Hugo Chavez sa vyhráža súkromným školám zatvorením, ak sa odmietnu prispôsobiť vládnym nariadeniam v oblasti vzdelávania. Chavez počas slávnostného otvorenia školy v El Tigre povedal, že súkromné školy budú zavreté ak inšpektori verejných škôl nebudú môcť kontrolovať aj súkromné.


Jeho brat Adan Chavez, ktorý bol vymenovaný za ministra školstva v januári, sa tiež podujatia zúčastnil. "Nemôžeme akceptovať - keďže nie sme len vláda,ale sme aj otcovia a matky, a spoločnosť nemôže nechať súkromný sektor robiť si čo chce. Bol som vymenovaný za ministra školstva a bude stále opakovať: nemôže to byť tak, že ak je škola súkromná inšpektor do nej nemá prístup. Prečo nie? Ak tam nemôže vstúpiť, škola musí byť zavretá," povedal Chavez.

Väčšina Venezuelčanov podporuje Chavezove výdavky na dotovanie jedla, nemocníc a škôl, čo je súčasťou jeho socialistickej rétoriky.
Jeho populistická politika mu pomohla vyhrať minuloročné voľby a vyzerá to tak, že mu tiež pomôže pri podpore referenda o reforme ústavy v decembri tohto roka. Tá by mala zrušiť limit pre funkčné prezidentské obdobie ako aj znížiť počet hodín pracovného týždňa.

Chavez tiež obviňuje súkromné školy z nerešpektovania ústavy. Tiež prisľúbil urýchlenie reformy nových verejných škôl, škôliek a univerzít.

Zdielať na

Najčítanejšie správy