Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Francúzski rodičia si najímajú nočné opatrovateľky, aby sa mohli vyspať
Zdielať na

Francúzski rodičia si najímajú nočné opatrovateľky, aby sa mohli vyspať

PARÍŽ / Francúzski rodičia, ktoré majú nespavé bábätká, angažujú nočné opatrovateľky, aby sa mohli vyspať. Za jednu pokojnú noc sú ochotní zaplatiť aj viac než 100 eur, píše francúzsky web Rue 89.

Opatrovateľka prichádza dieťa nakŕmiť, prebaľovať a starať sa v dobe od 20:00 do 06:00, alebo od 22:00 do 08:00. Službu poslednú dobou ponúka viac firiem. Často ju ale vykonávajú načierno prisťahovalkyne.

Tridsaťročnej Juliette zaplatila desať nocí rodina jej manžela. A vďaka tomu sa mladá žena zotavila po pôrode tak rýchlo, že sa už po troch týždňoch vrátila do práce. "Nechcela som šesť mesiacov trpieť únavou," vysvetľuje.

Na nový trend, ktorý prichádza zo Spojených štátov a reaguje hlavne na potrebu alebo len prianie žien vrátiť sa skôr do práce, sa ale všetci nepozerajú s pochopením. Podľa Sarah Bursauxovej, ktorá v Paríži pracuje ako pediater, nejde ani tak o problém spánku, ako skôr stratu povedomia toho, čo to znamená mať dieťa. "Keď sa o ne nechceme starať, možno by sme si ho nemali urobiť," domnieva sa lekárka.

Opatrovateľky máme aj na Slovensku. Tieto z Prievidze sa na ne len hrali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy