Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vianočný trh vo Frankfurte evakuovali kvôli darčeku pre bezdomovca
Zdielať na

Vianočný trh vo Frankfurte evakuovali kvôli darčeku pre bezdomovca

Archívne video

FRANKFURT NAD MOHANOM / Kvôli podozrivému balíčku evakuovala nemecká polícia vianočné trhy v centre Frankfurtu nad Mohanom. Privolaní pyrotechnici balíček krátko pred poludním odpálili, informoval denník Bild. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o nešťastne umiestnený darček pre bezdomovcov.

"Riaďte sa prosím pokynmi našich kolegov a vyhnite sa, pokiaľ možno, oblasti okolo Romeru," napísala frankfurtská polícia na twitteri. Römer je historická budova radnice a symbol najväčšieho mesta spolkovej krajiny Hesensko.

Balíček obalený vianočným papierom sa objavil na hlavnom námestí Römerberg neďaleko vianočného stromu. Po evakuácii trhov pyrotechnici krátko pred poludním balíček odpálili. Pár minút potom polícia varovanie odvolala.

"Balíček na vianočnom trhu bol darčekom pre bezdomovcov vo Frankfurte. Dobre myslené, ale nešťastne umiestnené," napísala polícia na twitteri. "Žiadne nebezpečenstvo pri Romere nehrozí," dodala.

Hojne navštevovaný frankfurtský vianočný trh polícia evakuovala už raz 15. decembra kvôli kufru bez majiteľa. Nakoniec sa ukázalo, že v ňom bolo len oblečenie.

Vianočné trhy v Nemecku tento rok sprevádzajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia. V utorok uplynul rok od teroristického útoku na vianočný trh na námestí Breitscheidplatz v Berlíne, pri ktorom zahynulo 12 ľudí vrátane jednej Češky.

Na začiatku decembra polícia evakuovala kvôli podozrivému balíčku vianočné trhy v Brandenbursku Postupime. Do lekárne neďaleko trhov zaslal niekto balíček s nebezpečným výbušným zariadením. Prípad súvisel s vydieraním zásielkovej služby DHL.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy