Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nemecká polícia zatkla šesť Sýrčanov podozrivých z prípravy útoku
Zdielať na

Nemecká polícia zatkla šesť Sýrčanov podozrivých z prípravy útoku

Archívne video

BERLÍN / Nemecká polícia zatkla šesť Sýrčanov podozrivých z plánovania útoku, ktorý zamýšľali uskutočniť so zbraňami alebo výbušninami v mene radikálnej organizácie Islamský štát. Podľa médií o tom informoval úrad generálneho prokurátora.

Bezpečnostné orgány tieto podozrivé osoby vo veku 20 až 28 rokov zadržali pri raziách v štyroch mestách - Kasseli, Hannoveri, Essene a Lipsku. Týchto akcií, pri ktorých prehľadali osem bytov, sa zúčastnilo okolo 500 policajtov.

Štyria zadržaní do Nemecka pricestovali v decembri 2014 a dva ďalší nasledujúci rok. Všetkých šesť žiadalo o udelenie azylu. Úrad prokurátora neoznámil, či ich žiadosti boli schválené, alebo odmietnuté.

Prokuratúra uviedla, že všetkých šesť Sýrčanov "je podozrivých z členstva v zahraničnej teroristickej organizácii, ktorá sama seba nazýva Islamský štát". "Obvinení sú tiež podozriví z plánovania útoku voči verejnému cieľu v Nemecku s použitím buď zbraní, alebo výbušnín," oznámila zároveň.

V tomto mesiaci je to v Nemecku už druhý prípad zatknutia pre podozrenie z prípravy teroristického činu. Polícia 1. novembra zadržala 19-ročného Sýrčana, ktorý zrejme pripravoval bombový útok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy