Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podvodník prosil súd o samotku. Iba tak môže skoncovať so zločinmi
Zdielať na

Podvodník prosil súd o samotku. Iba tak môže skoncovať so zločinmi

Archívna reportáž

FLORENCE / Jeden z najznámejších floridských podvodníkov, 41-ročný Jimmy Sabatino strávi nasledujúcich 20 rokov vo väzení. Vzhľadom na jeho minulosť to nie je až také zarážajúce. Má totiž na svedomí podvody za desiatky miliónov dolárov. Zarážajúce ale je, že súd požiadal o to, aby ho umiestnil na samotku do väzenia s najvyššou ostrahou.

"Chcel by som žiť normálny život, ale nedokážem sa ovládať," uviedol Sabatino na súde prostredníctvom svojho advokáta. Sudkyňu požiadal, aby bol umiestnený na samotke vo väzení s najvyššou ochranou. Tá sa mu rozhodla vyhovieť a za podvody vo výške 10,4 milióna dolárov ho odsúdila na 20 rokov väzenia. 

Teraz sa ale chce napraviť a to údajne dokáže len tak, že sa nebude stretávať s ostatnými osobami. Na vlastné želanie si preto trest odpyká trest v coloradskej väznici vo Florence s označením Supermax. Jediný, kto ho najbližších 20 rokov uvidí budú dvaja právni zástupcovia a jeho nevlastná matka. Vo väznici Florenc si tresty odpykávajú tí najhorší z najhorších. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, Sabatino si od roku 2014 odpykával trest za porušenie podmienky vo väznici na Miami. Ani to mu ale nezabránilo v ďalšom podvode.

Presvedčil dvoch dozorcov, aby mu do cely prepašovali päť mobilných telefónov. Tými potom riadil celú operáciu, na ktorej sa podieľali jeho spoločníci, ale aj členovia mafiánskej rodiny. V cele sa vydával za člena výkonnej rady spoločnosti hudobnej divízie Sony a kontaktoval manažérov obchodov s luxusným tovarom a presviedčal ich, aby zapožičali svoj tovar na natáčanie hudobných videoklipov. Šperky, hodinky a iné cennosti potom skončili pomocou jeho spolupracovníkov v záložniach.

https://twitter.com/RadioNeXX/status/904840516856012800

Samotka v najhoršom väzení v USA

Podvodník pred súdom priznal vinu, no nesnažil sa dať najavo žiadnu ľútosť. "Nikomu sa ospravedlňovať nebudem. Vláda dovolila, aby sa to stalo. To oni by sa mali hanbiť," povedal pred súdom. Podľa jeho slov nepodvádzal celý život len pre zábavu alebo z chamtivosti, ale najmä preto, že ho bavilo porážať systém. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy