Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hrad chce žalovať politika za správu, že Zeman má rakovinu a ostáva mu iba pár mesiacov
Zdielať na

Hrad chce žalovať politika za správu, že Zeman má rakovinu a ostáva mu iba pár mesiacov

Archívna reportáž

PRAHA / Hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček tvrdenia odmieta a označuje ich za klamstvo. Brnenský politik Svatopluk Bartík totiž na sociálnej sieti zverejnil správu, že prezident Miloš Zeman má zákernú rakovinu a ostáva mu iba sedem mesiacov života. Hrad bude na to reagovať trestným oznámeným.

"Má rakovinu, metastázy na viacerých miestach, svoju diagnózu pozná už cca tri týždne. Liečbu ale odmietol, prognóza tri až sedem mesiacov," napísal Bartík. Zdroj má byť tajný, vzhľadom na situáciu. Informuje portál novinky.cz.

Tiež dodal, že by takéto správy nešíril, pokiaľ by nešlo o najvyššieho štátneho činiteľa v dobe zostavovania vlády, ktorý chce navyše znovu kandidovať. "Je vysoký verejný záujem na tom, aby o tom verejnosť vedela," napísal politik Bartík, ktorý je primátor Brna-stred.

https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/927911828243566592

Hrad posiela tvrdú odpoveď

"Sú to odporné klamstvá, kto ich šíri, je ľudský odpad. Na S. Bartíka bude podaná žaloba a trestné oznámenie," komentoval Ovčáček. Zeman v septembri podstúpil prehliadku na počítačovom tomografe. Chcel tak vyvrátiť špekulácie o tom, že trpí rakovinou. Vyšetrenie vraj potvrdilo, že je úplne zdravý. V pondelok potom pri potvrdzovaní opätovnej kandidatúry povedal, že mu "odišla cukrovka" a netrpí dnou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy