Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
FOTO: Dôchodca zalarmoval políciu pre bombu. Nakoniec ju zneškodňoval sám
Zdielať na

FOTO: Dôchodca zalarmoval políciu pre bombu. Nakoniec ju zneškodňoval sám

Archívna reportáž

BERLÍN / Osemdesiatjedenročný dôchodca v juhovýchodného Nemecka zalarmoval políciu, pretože na svojej záhrade našiel bombu z druhej svetovej vojny. Aspoň to tvrdil. Po dôkladnom preskúmaní policajti prípad uzavreli naozaj prekvapivo. Namiesto bomby z druhej svetovej vojny mal dôchodca na záhrade naozaj veľkú cuketu.

Ďalším prekvapením v tomto už dosť prekvapivom prípade bolo, že cuketa nebola zo záhrady vystrašeného dôchodcu. Niekto mu ju zrejme prehodil na jeho pozemok cez živý plot. Štyridsaťcentimetrová cuketa vážila päť kilogramov a podľa polície bola tej skutočnej naozaj veľmi podobná. 

Dôchodca, ktorý policajtov privolal sa o zneškodnenie nálezu postaral, a tak nebolo potrebné privolať pyrotechnikov. Treba ale povedať, že nájdenie bomby z druhej svetovej vojny ani po viac ako sedemnástich rokoch od jej ukončenia nie je nič výnimočné. 

Twitter

Podľa portálu IDnes.cz došlo k najväčšej akcii v nemeckých povojnových dejinách 30. septembra, keď vo Frankfurte nad Mohanom museli evakuovať viac ako 60 000 ľudí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy