Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Exkluzívne: Politika mi vzala zdravie. Už som to oľutoval, tvrdí Andrej Babiš
Zdielať na

Exkluzívne: Politika mi vzala zdravie. Už som to oľutoval, tvrdí Andrej Babiš

Je obvinený políciou z korupcie, slovenský Ústavný súd zrušil rozsudok, že je evidovaný v zväzkoch ŠTB neoprávnene. Aj napriek tomu má našlipanuté stať sa premiérom České republiky. Podnikateľ a miliardár so slovenskými koreňmi Andrej Babiš sa stal suverénnym víťazom volieb u našich susedov. Pár hodín po vyhlásení výsledkov poskytol televízii JOJ exkluzívny rozhovor.

Šéf ANO Andrej Babiš neskrýval radosť z volebných výsledkov. "Som veľmi rád, že ľudia nám dali toľko hlasov, že neuverili tým kampaniam na nás," povedal krátko po vyhlásení výsledkov šéf strany ANO Andrej Babiš.  "Úplne sa hanbím, on všetky tie mestá navštevoval, makal 20 hodín denne," uviedol Jaroslav Faltýnek podpredseda ANO. 

Zažil 4 roky vo vrcholnej politike, ako minister financií bol na jar odvolaný a dnes je obvinený políciou z korupcie. Politika mi viac vzala než dala, hovorí jeden z najbohatších Čechov s koreňmi na Slovensku.

"Zdravie, voľný čas, už som to oľutoval, rodina trpí, ale už som sa do toho dal, tak nechciem prestať," povedal Babiš. "Nerozmýšľal som to tu zabaliť a ísť na Slovensko, to nie. Mám tu rodinu, sme tu doma," vysvetľuje. 

Vydržal všetko a dnes je suverénnym víťazom volieb. Pri 60 percentnej účasti jeho ANO získalo takmer 30 percent, za ním sa krčia tri strany, znovuobrodená ODS, Piráti a SPD Tomia Okamuru s 11 percentami, za nimi Komunisti s ôsmimi a prepadák volieb sociálni demokrati so 7 percentami hlasov. Do snemovne len tak  tak prekĺzli vládni ľudovci s 6 a TOP 09 so starostami - získali päť percent hlasov. Deväť strán v snemovni je rekord.

"Všetkým som poslal SMS správu s gratuláciou a budem jednať so všetkými," povedal. Žiadne búrlivé oslavy sa ale nekonali. Ešte v noci sa stretol výbor strany a už v nedeľu sa zišiel päťčlenný tím, ktorý premýšľal o koaličných partneroch a možnom obsadení kresiel vo vláde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy