Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka žiaka základnej školy dala facku učiteľke, tá skončila v nemocnici
Zdielať na

Matka žiaka základnej školy dala facku učiteľke, tá skončila v nemocnici

Archívne video

JIHLAVA / Na učiteľku zaútočila matka jedného zo žiakov v jihlavskej základnej škole Jungmannova. Tá musela ísť po útoku na ošetrenie do nemocnice. Podľa polície sa útočníčka dopustila výtržníctva a pokusu o ublíženie na zdraví a čaká ju trest.

Incident sa na chodbe jihlavskej základnej školy odohral už v druhej polovici septembra. Polícia o ňom ale informovala až teraz s tým, že 39-ročná matka žiaka je podozrivá z dvoch trestných činov.

Všetko sa začalo konfliktom medzi učiteľkou a žiakom. Ten si potom podľa informácií iDNES.cz zavolal matku do školy, aby záležitosť s učiteľkou vyriešila. "Popoludní prišla na chodbu matka jedného zo žiakov, slovne napadla učiteľku a udrela ju rukou,“ popísala konflikt policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

"Učiteľka dostala facku,“ konštatoval hovorca jihlavského magistrátu, ktorý je zriaďovateľom základných škôl v meste, Radek Tulis. Podrobnosti, čoho konkrétne sa spor učiteľky a žiaka týkal, ani ako sa vyvíjalo jeho riešenie pri stretnutí matky s učiteľkou, nepovedal. Zhovorčivejšia nebola ani polícia. Učiteľka musela po incidente vyhľadať lekára. "Napadnutá utrpela zranenie, ktoré si vyžiadalo ošetrenie v nemocnici,“ dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy