Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajtka našla 11 miliónov, nálezné nedostane
Zdielať na

Policajtka našla 11 miliónov, nálezné nedostane

Archívna reportáž

BRNO / Mestská policajta v Brne bola na pravidelnej obchôdzke, keď si všimla, že pred kolesom jedného zaparkovaného auta sa nachádza taška. Keď ju otvorila, našla v nej 1,75 milióna tureckých lír, čo je v prepočte viac ako 11 miliónov českých korún a približne 408 360 eur. Majiteľ peňazí sa prihlásil ešte v ten deň.

Pokiaľ by tašku s peniazmi našiel ktokoľvek iný, mohol by žiadať o nálezné 10 percent. Policajtka tak urobiť nemôže. "Našla som to v rámci svojej pracovnej činnosti. Policajtka to považovala za úplne bežnú vec, že nález hneď oznámi a to isté by podľa jej slov urobila, aj keby v uniforme práve nebola," povedala hovorca mestskej polície Jakub Ghanem.

K celej udalosti prišlo ešte 3. januára, strážnici o tom informovali až v posledných dňoch, kvôli ochrane súkromia majiteľa. V nájdenej taške bola peňaženka s tureckými lírami, tri platobné karty a zhruba 110 eur. "Overili sme samozrejme všetkými spôsobmi, že či je to skutočný majiteľ," dodal Ghanem. Mestskí policajti si overili aj od štátnych policajtov, či náhodou peniaze nepochádzajú z trestnej činnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy