Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trump obvinil médiá, že prekrúcajú jeho slová
Zdielať na

Trump obvinil médiá, že prekrúcajú jeho slová

PHOENIX / Americký prezident Donald Trump dorazil na svoj míting, aby sa vyjadril na adresu médií, ale aj k násilnostiam, ktoré vypukli v Charlottesville či k rasovej neznášanlivosti. Polícia však mala opäť plné ruky práce a musela použiť slzotvorný plyn. Rozzúrení protitrumpovskí demonštranti začali hádzať fľaše a kamene.

Starosta mesta Phoenix vyzval pred týždňom Trumpa, aby svoju návštevu odložil. Obával sa totiž, že by mohla vzniknúť podobná situácia, ako v Charlottesville. Napriek tomu Trump dorazil. 

Americký prezident hovoril o situácii na Kórejskom polostrove, spomenul aj Severoamerickú dohodu o voľnom obchode, ktorú USA zrejme vypovedajú a nevynechal ani sporný múr, ktorý sľúbil postaviť na hraniciach s Mexikom. "Tento múr postavíme, aj keď nám demokrati robia obštrukcie a hovoria, aby sme to nerobili," uviedol Trump. 

Trump vo svojej reči obvinil médiá z toho, že prekrúcajú jeho reči a nie sú čestné. Podľa neho mali v súvislosti s Charlottesville informovať o tom, že vina leží na oboch stranách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy