Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Divoké králiky prežili záplavy na ovčích chrbtoch
Zdielať na

Divoké králiky prežili záplavy na ovčích chrbtoch

Archívna reportáž

DUNEDIN / Farmárovi, ktorý šiel skontrolovať ovce svojho suseda po tom, ako región Otago zasiahli rozsiahle záplavy sa naskytol naozaj zaujímavý a zábavný pohľad. Podľa jeho slov čakal, že nájde väčšinu oviec utopených, avšak stádo vyšplhalo na vyvýšenú časť výbehu.

Keď sa ovce dostali na vyvýšenú časť svojho výbehu, voda im siahala po kopytá. Farmár bol prekvapený tým, aký silný pud sebazáchovy ovce prejavili. Okrem oviec sa však podobne prejavili aj tri divoké králiky. Tie počas záplav vyšplhali na chrbát oviec a tak sa zachránili. 

"Tento incident ukazuje ako veľmi sú odolné a dokazuje to, prečo sa im tak dobre darí prežívať vo voľnej prírode," povedal farmár Ferg Horne. Po tom, ako farmár odviedol ovce zo zaplavenej oblasti, králikov už nevidel. 

Ako píše portál iDnes.cz, divoké králiky sú na Novom Zélande rozšíreným škodcom. Tamojšia vláda dokonca sľúbila, že králiky do roku 2050 vyhubí. Sám farmár Horne takéto králiky strieľal, no tie tri, ktoré mali odvahu vyliezť na ovce sa rozhodol ušetriť. 

Voda, ktorá zasiahla región Otago zaplavila 57 domov a 143 obyvateľov muselo opustiť svoje domovy. V regióne vyhlásili aj stav núdze. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy