Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záchranári nevedia dostať psa z nory. Ak sa nevyhrabe sám, zomrie
Zdielať na

Záchranári nevedia dostať psa z nory. Ak sa nevyhrabe sám, zomrie

Archívna reportáž

ČESKÝ RÁJ / Pes Bart je už vyše týždňa uväznený v líščej nore v Českom raji. Nádej, že by sa jeho záchrana skončila happy endom, ďalej a ďalej klesá. Záchranné akcie, na ktorých sa vo Skalanoch pri Vyskeře podieľali profesionálni i dobrovoľní hasiči či záchranári až z Olomouca a Plzne, už skončili.

"Po technickej stránke už nemáme žiadne možnosti, ako psa dostať von," povedal Právu Semilsko profesionálny hasič Pavol Viták, ktorý záchrannú akciu na mieste viedol"Priestor je v tejto chvíli ohradený, aby tam nikto nevstupoval, a monitoruje ho fotopasca. Žiadne iné kroky už sa robiť nebudú. Aj majiteľka psa nám odkázala, že už si neželá, aby sa v tom pokračovalo," dodal Viták.

Predsedníčka Ligy na ochranu zvierat Dagmar Kubištová priviezla na miesto deky od silne hárajúcej fenky, aby tak podporovali psa, aby sa snažil vyhrabať. Ani to však zatiaľ nepomohlo.

"Prišla som záchranárov psychicky podporiť a skoro som sa tam zosypala ja. Rozplakalo ma, ako sa tí chlapci snažia, a zatiaľ žiadny výsledok," opísala na Facebooku Kubištová, ktorá so sebou priviezla aj odchytové tyče a ďalšie pomôcky, keby sa Barta podarilo dostať vonMajiteľka border teriéra Barta bola minulý týždeň v pondelok na mieste na čučoriedkach, keď sa jej zviera zatúlalo. Bart vnikol do skalnej nory za líškou, von sa však už nedostal. Ak sa pes sám nevyhrabe, bude musieť dožiť v skale.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy