Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Obvinili Bratislavčanku, ktorá nahlásila bombu v automobilke
Zdielať na

Obvinili Bratislavčanku, ktorá nahlásila bombu v automobilke

Archívne video

BRATISLAVA / Policajti obvinili ženu, ktorá v utorok nahlásila bombu v automobilke Volkswagen v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, 36-ročnej Kamile za šírenie poplašnej správy hrozí trest na jeden až päť rokov. Bratislavčanka je stíhaná na slobode.

"Na základe vykonaných vyšetrovacích úkonov príslušníkov Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I, bolo v súvislosti s tohto týždňovým rozšírením nepravdivej poplašnej správy vznesené obvinenie konkrétnej osobe," informuje Szeiff. 

V utorok krátko pred 12:30 policajti prijali informáciu o údajnom umiestnení bomby v areáli firmy Volkswagen v Bratislave. Na miesto boli bezodkladne vyslaní pyrotechnici ako aj psovodi so služobnými psami, ktorých cieľom bolo preveriť hodnovernosť tohto oznámenia. Podozrenie sa nepotvrdilo. Následne zadržali 36-ročnú Bratislavčanku, ktorá bombu nahlásila a po vypočutí ju obvinili z trestného činu šírenia poplašnej správy. "Nakoľko obvinená svojím úmyselným konaním naplnila skutkovú podstatu trestného činu šírenia poplašnej správy, za uvedené konanie jej v súlade s ustanoveniami trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov. Obvinená je v súčasnej dobe stíhaná na slobode," uvádza v tlačovej správe Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy