Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otec počul opäť biť srdce svojej dcéry, ktorá pred pol rokom zomrela
Zdielať na

Otec počul opäť biť srdce svojej dcéry, ktorá pred pol rokom zomrela

BATON ROUGE / V americkom meste vzniklo veľmi zvláštne a zároveň krásne puto medzi dvoma úplne cudzími mužmi. Dôvodom bola mladá študentky, ktorá pred šiestimi mesiacmi zomrela a nechala za sebou trúchliaceho otca a zdravé srdce. To zachránilo život mladému mužovi.

Na bicykli krajinou je terapia, ktorú si zvolil otec, ktorý pred polrokom prišiel o svoju dcéru Abigail. Teraz brázdil krajinu a prosil ľudí, aby sa stali darcami orgánov a pomohli tak zachrániť životy iných.

Abigail bola tiež registrovaným darcom orgánov. To spojilo cesty dvom cudzím mužom. Krátko pred smrťou mladej študentky sa začal boj o život mladíka na opačnej strane americkej Louisiany.  "Cítil som obrovskú bolesť na srdci, EKG odhalilo, že som prekonal infarkt," hovorí Jack Loumonth. 

S počiatku to nevyzeralo až tak vážne a lekári dávali Jackovi veľké šance. Potom ale zistili niečo, čo celú situáciu zmenilo. Jeho srdce napadla infekcia a takmer celé ho zničila. Na druhej strane krajiny už  Abigail nemala nádej na záchranu. Zato jej orgány pomohli až štyrom ľuďom. Srdce iba 24 hodín po jej smrti už bilo v tele Jacka. 

"Vidieť moju dcéru na prístrojoch a zistiť, že až štyri jej orgány môžu zachrániť životy mi tú bolesť zo straty uľahčili," opísal ťažkú skúšku otec Bill Conner.  Na deň otcov sa vybral do Louisiany, aby navštívil Jacka a opäť počul biť srdce svojej dcéry. Zo stretnutia boli obaja muži dojatí. "On žije a ona žije v ňom," dodal Bill. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy