Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Posledné sekundy útoku a zneškodnenie teroristov z Londýna
Zdielať na

VIDEO: Posledné sekundy útoku a zneškodnenie teroristov z Londýna

LONDÝN / Bezpečnostné kamery odhalili záznamy posledných sekúnd sobotňajšieho útoku v Londýne, ako aj rýchli zásah polície a následné zneškodnenie útočníkov. Video nie je vhodné pre maloletých a slabšie povahy.

Khuram Butt, Rachid Redouane, a Youssef Zaghba, to sú mená troch teroristov, po ktorých útoku ostalo osem mŕtvych a takmer 50 zranených zranených. To im nestačilo a vo svojom vyčíňaní mali v pláne pokračovať ďalej. Nakoniec sa dočkali krvavého konca. 

Sekundy posledného útoku

Útočníci sa pokúšali dostať do miestneho podniku Wheatsheaf pub, avšak ten personál pred nimi zablokoval. Ďalej sa potulovali ulicou a keď zbadali okoloidúceho, v momente sa na neho vrhli s nožmi v rukách a začali ho bodať do hornej časti tela. Útok trval iba 23 sekúnd, pretože na miesto dorazila pohotovostná jednotka policajtov, ktorí vyskočili ešte z idúceho auta. Bezprostredne zahájili streľbu na troch džihádistov. Tí sa rozbehli na policajtov oháňajúc sa s nožmi v rukách. Pohotovostná jednotka útočníkov behom okamihu zneškodnila spŕškou asi 50 guliek. Najskôr si policajti mysleli, že teroristi majú na sebe samovražedné vesty, neskôr sa ukázalo, že ide o atrapy. 

https://twitter.com/BuzzFeedNews/status/872767556179730432

Pomáhali všetci

Aj po príchode polície, sa niekoľkí odvážni civilisti zapojili do akcie a po útočníkoch hádzali stoličky, aby ich rozptýlili. Muž, ktorého napadli, sa ako zázrakom pozviechal a odpotácal sa preč, uvádza portál Daily Mail.  Nie je ale zatiaľ známe či útok prežil. Neskoršia fotka z rohu pri podniku The Globe pub ale ukazuje zakrvaveného muža v podobnom oblečení, ako mu je poskytnutá zdravotná starostlivosť. Po útoku sa do pátracej akcie po nezvestných obetiach zapojili aj riečne hliadky, ktoré našli telo 45-ročného Xaviera Thomasa, do ktorého narazila dodávka a odhodila ho do rieky Temža. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy